22 October 2008

Terimakaseh la fatol ye sbb tag abibyghairan.blogspot...


Empat perkara buruk pernah terjadi mase sekolah

waktu persekolahan merupakan kedua terbest dlam idup wa selepas universiti sbb mase ni la kite membesar menjadi remaja ,mengenal dunia, mcm2 la wa da lalui sampai da penat da ni nk tulis..tp apakan daya hidup ni mmg palat tp xper esok maseh ader...hahahaha


Situasi pertama

Okla nk jadikan cite la kan, wa mase ni darjah 2 ke aper ntah kat sekolah Taman Selayang 2 kat mane lagi kan kalo x kat selayang 2...wa dapt kelas 2m2 beb,har btolla 2M2, kelas paling corot antara yg tercorot. mmmg corot abesla kelas ni..dah tu sumer dak2 kelas tu muker nk bengis tahap cipan je, ak jer la muker toye kan,sbb ak baru di 'transfer' kan dari melaka..
dlam hati nk tegor segan,so dierang pon bgla salam kat wa ..wattush!!..satu sepakan agak tepat diberikan kat perot..pehh agak kurang hajar mereka ni bg salam..
tp xper ak cool jer sbb budak baru kan.. dierang bleh gelak lagi..ak da panas ni..
pastu dier suh ak bwak kawan2 ak suh gadoh kat situ gak kalo x pueh hati..
abah dier da kate aku budak baru.. kawan celah maner aku nk carik..pastu dier nk gak..ak pon g la carik sapa2 yg ade kat lua tu..
last2 ak come back kat situ ak kate ak jumper sorang jer..dierang kate mane..ak pun kenalkan kat dierang..ternganga dierang tgok bkan sebab kawan aku tu antu ker ape..
tp cikgu matematik aku.. wahahahahahahah.. suker ak sampai berguling2..dierang kene denda rotan sampai menangis..hahahahaha
pastu ak pon ditukarkan ke kelas depan sket kerana jujur bgtau bahawa ader pergaduhan kat kelas tuu...haaha..
mmg sial la aku ni kenekan dierang tanpa berlakunyer pergaduhan..

Situasi kedua

ok, time ni mase sekolah menengah lak,mase sekolah menengah ni ak ni mmg la dak baek tahap gaban sampai takot sampai lewat ke sekolah, baju kene kemas.. mmg nerd habes la  tp korang silap sebaek-baek ni pon ader gak ak bwat onar sekali mase tuu... ingat lagi mase tuhh ak tensen giler kat sorang cikgu ni sbb perangai dier ntah paper ntah mcm palat tahap gaban la..ader ker dier amek gambar2 dak pompuan bwat koleksi, sumpah stalker.. kalo student tu ok la lagi..ni cikgu..soo sebagai balasan tindakan beliau yg agak kurang 
ajar tu kami pon ludah dari tingkat 3 lalu terkene kepala dier..ter'plup'..
ahhhaa mengamuk dier..sampai anti dgn dak2 laki... hahahahah best giler laaa time tuu rase mcm ok2 cube byangkan bile air liur jatuh kat atas pale..pehhhhh
terbaek~!!!

Situasi ketiga

haihh in yg malas nk cite ni, form 4 ak dipindahkan ke sekolah sains selangor di cheras..
kerana terlalu pandai agaknyer di sek dulu...ahahhha poye giler, pastu ak pon ikot la g sana selama 3 bulan. Hidup aka x tenteram kat sana sbb ak xder kawan d sana.
ak bosan nk mampos..pastu malam kemuncak di sana, ak di panggil oleh senior2 kat situ..ak pon cool jer la kan sbb ak x bwat salah pon
then dierang pon cakp apsal ak 'kerek'.. wat de fish , kerek kebenda nyer kan. pastu dierang kate apsal awek dierang bersembang dgan ak..
wehh..lawak wehh, sumpah. jeles tahap anjing la konon..hahhhhhhah...ak kate la yg bkan ak yg approach..awek kau yg cakap dgan ak lu..ak nk bwat aper xkan nk lari kowt
pastu dier xpuas ati gak..n then dierang nk bwat pengadilan yg xadil la..iaitu 'sparing' ntah aper ntah dimana fight one on one..
ak nk kate aper da ak sorang jer kat situ kan..layan~~~~
pak gedebuk gedegang sepak terajang..settle la benda tu..keesokan harinyer ader la org report kat cikgu hal benda ni..
oleh kerana itu ak dipanggil bersama mereka2 yg berjuang di tempat itu semalam lalu dihadapkan ke muker pengetua!! ZZaazzztt
hahaha paham2 je la seminggu lepas tuu kami dibuang sekolah...
adehh siott baru nk rase skola asrama..tp nk bwat mcmaner hidup ni mmg palat kann.

Situasi keempat

haihh xabes lagi dgan benda2 di atas ni berlaku..bile ak masuk jer blik ke sek lama ak blik .cikgu xsuker lak.beliau bernama Aznam..pehh
xtau la pekene dier tuhh sampai anti ak..ader jer xkene..aihhh xper2 saba fif...ak didenda oleh beliau dgan dirotan serta mengutip sampahh kerana datang lambat..
tp dari situ lah ak dapat berkenalan dgan ex ak tuu..waduhhh3..
kalo leh nk kene dnda hari2 lak an..hahaha ak lak naek menyampah biler dier kate " har bang, ak wotan kau!! " ak bosan dgr perkataan tu
nk rotan, rotan je la byak bunyi lak..haihhh
pastu in d end of spm pun nk kasi taklimat..kalo bwat hal dlam exam nanti dier wotan...ek ek len..pg la mam*** . ni da la final..aduhhhai..

Tiga fav subjek and why ?

Pertama

ak suker kimia..sbb cikgu dier lembut jer mengajar..tenang je belajar bkan mcm aznam..asek wotan jer...kekerasan xakan menjadikan sebuah tamadun tu berubah menjadi lebih baek

Kedua

alaa..
ak suker addmath..sbb cikgu dier ajar mmg paham nk mam***..tanx la cgu Hasnan ..kiterang pggil abg nanan..comey sket..
dgan homework yg banyak , x menghalang aku drpada membenci kepada beliau sbb dier membuat kan subjek ++math benda yg senang dan kacang
sbb tu ak dapat a1 hahahaha riak ni riak ni...

Tiga

bio, walaupon benda tu byk menghafal tp ak xrase benci giler kat bio sbb cikgu dier bwat sumting yg interesting mase dlam makmal..
bwat eksperiment lak mcm taik...bwat benda2 pelik.tp dier x mara dier kate ni la cara kamu hendak belajar..huhuhuhu
bestt giler la.kami pn wat benda yg korang sume x penah terpikir dan bwat .malas nk cite nanti korang jeles ahahaha..


Tiga subjek yang tidak digemari and why ?

fizik...cikgu dier ajar siyes menggelabah giler..ader ker kate korang nk blaja per bile masuk kelas..aihh mane la kiterang tau da awak tu ckgu
pastu kalo nk lagi paham silala tusen dgan dier..ader ke patot..terbakar kiterang..adehh da la ajar cincai2 jer..dgan x paham + da nk spm baru la terhegeh hegeh nk pulun sume
haiii...

bile cite pasal sejarah ni..ak x salahkan cikgu tp mata pelajaran itu sendiri sbb sejarah is d worst ever in this world
bosan nk mam*** information dlam tu..da la byak giler kene menghafal..wehh kamon la..i hate those thing tat need to memorize a lot..i'm totallly fuck'up wif tat..
da la buku dier tebal..pastu xmenarek langsung..kene hapal benda yg kite xpaham..eh sikit pon ak x peduli la..hahahhaha
neway kredits to cgu yg ajar sejarah, beliau amat memahami kiterang yg malas nk menghafal...

 
Yang menarik tentang kamu ?

menarek...menarek ehh..ermmm aper ek..
ok la ak ni suker benda oren2 ni..pastu suker bwat kawan2 ak bahagia sedangkan diri aku ni x bahagia pon
ahhahahahhah...da kate hidup ni mmg palat..terima jela  

Yang paling disukai ?

ntah la
wa jiwe kosong beb.
xtau knpe..

I can't live without :

obviously you ma dear..tp sapa dear ak ni???
haihhh..mencari-cari....


pehhh siyes ni la post terpanjang yg penah ak bwatt..
neway tanx to fatol kerana tag ak!!..
hahaha tanx weh...

5 Orang yg Confirm!! hairan dgan post ni ...:

hadio69 said...

haha drjah 2 da gado2
style2 :P

aBiR aBhAr said...

whoa!!
abib kow macho ar!!

nak ngorat boleh?

junaid al-malizi said...

haha..byk tol ko komen psl cikgu2 skolah kite tu..ape nk buat..dah ditkdirkn kite blajar dgn guru2 yg sedemikian..

Ikhwan Abu Yazid said...

eceh..dibuang skolah ke..
kau yg membuangkan diri kau..haha

abib.yg.hairan said...

hahha..ni jer la kisah terburuk waktu sekolah yg ak ader untuk dikongsi..walaupon x seberapa..

 
abera89 @ BimBim