07 October 2008

~ click2 ~

wohahahah...penulis sedang gelak lepas penulis habes je gelak ni, baru penulis tulis kisah ni berlaku dimane?
bile? dan bagaimana? wa x tipu nyer..

adui...
ok mcm ni 
perkara click2 ni berlaku xla jauh maner pon kat universiti tercinta wa jugak an. betol2 kat taman jog dpn tasek uuu..
ceritera bermula apabila kami pulang dari tomyam tropika iaitu tempat sahor kiterang,  (mmg benda ni berlaku mase bulan pose pon) .. mase ni setan dikatekan diikat kakinyer  tapi an kamilah yg menjadi setan pada pagi tu ..hahaha

elek rr wa byk lagi nk cite ni.. bkan bwat aper pown just buang mase yg bernilai jer..xder hal la an .. ala x la byk maner pon dari pas sahor sampai ker subuh jer pown cek anis oi.. ahha.. disebabkan kepala kami yg geliga ni an yg kreatif menggunakan mase, suhu, persekitaran, pencahayaan, tempat dan peralatan yg seswai.. dgan x semena-mena wa pon memberi idea (kpd mereka yg terlibat tu an kalo ade terase dier yg first bg idea ni lantok korang r an sbb ni blog wa, wa nyer suker r) hahaha..k2 back to d story r ----- untuk trus mengambil gambar kami berempat...puas wa dan member posing mauts-mauts sampai da xder idea lagi da ni nk bwat pose aper lagi da, kering paler otak bai..
berbekalkan nset berkamera N95(kami menggunakan hanpon ni sbb gambar dier besar jika dibandingkan dgan gambar di nset kami)
kami berempat pon mulakan la aksi2 panasss... (waahahhahah tergelak seketika ketika penulis mencoret line ni)

pose ponyer pose x sedar diri an tiber2 kedengaran pang!!!!!, kedegang!!!, pomm!!!, pik!.. ape tu an ????

Rupe2nyer ader lak benda yg patah, aduhai anak orang ni bwat hal lak pepagi bute niiii...bkan nset N95 tuh yg patah..bukan...bkan orang nyer..bkan keta nyer tp plate kete tersebot yg patah..
fuhhhhh nak pecah perot r gak a kami gelak (kecuali yg bwat tu) yg cuber meyakinkan bahawa die tidak bersalah(da die yg bwat ngaku jer la an, xkan lak leh patah sendiri an )
hehehheh

adui.. 
sampai nk bernafas pon senak weh!! (serious wa x tipu nyer) aduiii ni la akibatnyer kalo pose panas sangat..ahhahhah
aduhai..tanpa mereka sdari penunjuk tu.. mereka2 pon teruskan lagi aksi2 panas malah lagi panasss lagi..pehhh panas sungguh malam tuuu, wa nk buka baju ader pompuan lak an xjadi rr.. xabes lak tu melompat sana melompat sini mcm berok tepi jalan tapi xper xder orang pon an calet skit wan..haha.. seblom tu pelbagai idea2 bernas keluar berbuak-buak terjuir-juir melimpah keluar untk memberikan pose terbaek!!..sampai yg xterpikir pon ader an..tu r aper tu an..
N95 trus ligat menangkap aksi2 kami tanpa disedari jam sudah menunjuk kan kul 5 pgi!! 
setelah agak leka disitu tiba2 azan berkumandang menunjukkan sudah subuh.. PANGGGG!!! har ni sajer je bwat gimmick, xder aper berlaku pon..
kami yg lena dibuai nafsu menangkap gambar sambl bermandikan cahaya lampu jalan yg terang bendewang. kami pon trus terjaga, tergamam sambl melihat satu sama lain (kau lihat daku, daku lihat dikau) aper lagi cabot la da subuh da ni kate penulis..

hmmmm inilah yg dapat wa contengkn seingat nyer la sbb da lama benda ni berlaku baru la diterbit kan sbb ni la kenangan penulis bersama kawan2 tersayang.. sesungguhnyer kehidupan di universiti jauh lebih indah dari apa yg disangkakan tp kene beringat sebelum terlajak jauh sangat..
 

2 Orang yg Confirm!! hairan dgan post ni ...:

aBiR aBhAr said...

x ajak!!!!

abib.yg.hairan said...

ahha laen kali kiterang click2 dgan kau k..
ahaahaa

 
abera89 @ BimBim